U bent hier

U bent hier

Webinar: kan ik de zorg van een familielid met NAH volhouden?

Datum: 
woensdag, 5 mei, 2021 - 19:00 t/m 21:00

Samensp(r)aak vzw organiseert een ronde tafel voor familieleden van personen die een hersenbeschadiging opliepen na een hartinfarct, zuurstoftekort, trombose, hersenbloeding ...

Gespreksavond rond het thema
'Zorgen voor een familielid met NAH is niet zo vanzelfsprekend'. 

Kan ik het volhouden?

Een hersenletsel verandert niet alleen het leven van de persoon zelf. Ook de familie krijgt plots een andere rol toebedeeld. Naast partner, zoon, dochter, ouder, broer of zus word je ook een beetje ‘zorgverlener’.

Tijdens deze samenkomst bekijken we vanuit gedeelde ervaringen hoe we deze functie van zorgverlener kunnen rijmen met onze identiteit als familielid. We behandelen tevens het risico op uitputting, uit elkaar groeien,… wanneer de rol van zorgverlener de overhand neemt. Een beroep doen op hulp is opnieuw een confrontatie met de beperking en het veranderde (samen)leven. We bekijken hoe we extra hulp kunnen inschakelen die zowel door de persoon met NAH als door zijn omgeving aanvaard kan worden.

Voor wie?

  • Familieleden van personen met NAH. 
  • Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. 

Spreker

Dhr. Koen Browaeys, klinisch psycholoog

Praktisch

  • Inschrijving
  • Kostprijs: 5 euro (instructies volgen bij inschrijving)
  • Na inschrijving en betaling krijgt u op de dag van de Webinar een unieke link via e-mail toegestuurd. U hoeft NIETS te installeren, enkel klikken op de link. U hebt een computer, camera en internetverbinding nodig.

Vragen rond NAH?

mariska [dot] deroo [at] dominiek-savio [dot] be | 051 230 666

Samensp(r)aak

Samensp(r)aak vzw is een samenwerking tussen verschillende diensten in West-Vlaanderen waaronder 't Spoor, thuisbegeleiding Dominiek Savio, deel van uit maakt.